Profil
Despre
Sunt bucătar de 8 ani, perioadă în care am alternat între bucătăria mediteraneană, cea franțuzească și, în cele din urmă, cea românească. Ca bucătar tânăr, am fost atras de bucătăriile internaționale în goana mea de a acumula cât mai multe cunoștințe. Pe durata perioadei în care am fost bucătar-șef la Restaurant Pastel, mi-am dat seama cât de mult m-am îndepărtat de bucătăria românească și simțeam cum îmi pierd rădăcinile. Am decis să mă alătur Breslei Bucătarilor din Cluj, asociație prin care vrem să sprijinim gastronomia locală și națională, planificând ca pe viitor să deschidem o școală de formare pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în arta bucătăriei. Principalul meu focus, la momentul actual, este readucerea gustului copilăriei în preparatele mele, considerând că astfel îmi voi aduce aportul în dezvoltarea bucătăriei românești.
În meniurile create la restaurantele în care am lucrat am ținut tot timpul cont de principiul sezonalității, sustenabilității și achiziționării materiei prime de la fermierii din zonă. De ce cumpăr de la furnizori locali? E simplu: produsele lor sunt de o calitate superioară, gustul este uimitor, sunt produse curate, fără pesticide și antibiotice, iar cel mai important este că întoarcem o parte din bani în comunitățile locale, contribuind astfel la dezvoltarea acestora.
ÃŽn crearea preparatelor mele, È›in cont de simplitatea culturii japoneze, în care ingredientele sunt lăsate să fie vedeta, fără a adăuga gusturi suplimentare în farfurie, reinterpretând reÈ›ete româneÈ™ti cu tehnici moderne.Â
Printre restaurantele în care am lucrat ca șef bucătar se numără: Restaurant Pastel, ROD, Nativ, Samsara și Amagusto.
De puțin timp m-am alăturat echipei Stradale și Flavours Events, alături de care vrem să aducem o mâncare curată, gustoasă oaspeților noștri, în speranța de a le oferi o stare de bine și o zi mai frumoasă.
Alex
chef